Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőtől csütörtökig: 11.00 - 18.30
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

A Parlamentben került átadásra az ELTE Konfuciusz Intézet új Kínai-Magyar Középszótára!

2017. november 28.

2017.11.28-án tartották Budapesten a Parlamentben a 16+1-es csúcstalálkozót, amelynek záró eseményére Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyek rektorhelyettese, az ELTE Konfuciusz Intézet és az ELTE BTK Távol-Keleti Intézet igazgatója, és Dr. Pap Melinda, az ELTE BTK Távol-Keleti Intézet Kínai Tanszékének adjunktusa is hivatalos volt. A meghívása oka pedig nem volt más, minthogy a csúcstalálkozó lezárásakor Prof. Dr. Hamar Imre Orbán Viktor miniszterelnök urat, Dr. Pap Melinda pedig Li Keqiang miniszterelnök urat ajándékozta meg az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival.

Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival.

Li Keqiang miniszterelnök úr rögtön tanulmányozta is a szótárat, és a kamerák kereszttüzében megkérte Prof. Dr. Hamar Imrét, hogy tanítsa meg neki magyarul azt, hogy: “Jó napot.” A tanítás eredményes volt, így Li Keqiang miniszterelnök úr a csúcstalálkozó végén magyarul kívánt jó napot a találkozón résztvevőknek.

Tudósítások az eseményről a médiában:
M1 Híradó, 2017. nov. 28-án: https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-2100-2017-11-28-i-adas/

Echo TV híradó, 2017. nov. 29-énhttp://www.echotv.hu/video/125977/20171129_Hirado_0700

Az ELTE Konfuciusz Intézet “Kínai – Magyar, Magyar – Kínai Középszótár” projektje 2014-ben indult, és a Magyar Állam, valamint a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) támogatásával valósult meg. A szótárak főszerkesztői, Prof. Dr. Hamar Imre és Dr. Bartos Huba, az ELTE BTK Távol-Keleti Intézet Kínai Tanszékének docense, 1998-ban adták ki a Kínai – Magyar és Magyar – Kínai Szótárat, amelyek azóta is a kínaiul tanulók “bibliái”, és már több kiadást is megéltek. Azonban a Kína iránti egyre növekvő érdeklődés miatt világosan látszott, hogy egyre nagyobb az igény egy alapos középszótárra, így született meg az elhatározás, hogy belevágnak a “Kínai – Magyar, Magyar – Kínai Középszótár” projektbe. Munkájuk eredményeként jelent meg a korábban már említett Kínai – Magyar Középszótár, amely mintegy 80.000 szócikket tartalmaz, és nemsokára kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz. A szótár párja, a Magyar – Kínai Középszótár várhatóan 2018-ban fog megjelenni.


Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival. Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival. Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival. Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival. Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival. Li Keqiang miniszterelnök úr az ELTE Konfuciusz Intézet újonnan megjelent, több, mint 2000 oldalas, kétkötetes Kínai-Magyar Középszótár díszpéldányaival.


KORÁBBI HÍREK