匈牙利罗兰大学孔子学院

匈牙利罗兰大学孔子学院

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV új sztárja!

2017. szeptember 05.

Prof. Dr. Hamar Imrét, intézetünk igazgatóját a kínai CCTV legnézettebb műsorába, a „Voice”-ba (kínaiul: 开讲啦) kérték fel vendégnek. Ez a műsor 2012-ben indult, és jelenleg nagyjából 100 milliós nézettségnek örvend. A műsor vezetője Sa Beining (撒贝宁), Kína egyik legnépszerűbb showman-je. A „Voice” az „Egy Övezet, Egy Út” politika alapján nem csak kínai színészeket, akadémikusokat, sportolókat, művészeket, stb. kér fel egy-egy rész vendégszereplőjének, hanem külföldön is forgat olyan tudósokkal, politikusokkal és hírességekkel, akik nem csak hazájukban, de Kínában is meghatározó személyiségeknek számítanak. Korábban olyan vendégek is szerepeltek benne, mint Vilmos herceg vagy Bear Grylls.

2017. szeptember 5-én érkezett a „Voice” stábja az Eötvös Loránd Tudományegyetem dísztermébe, az Aula Magnába, hogy felvegye a műsor anyagát Hamar igazgató úrral. A műsor szerkesztőinek választása érthető módon esett Prof. Dr. Hamar Imrére: egyrészt személyében az európai és hazai sinológia egyik legfőbb kutatóját, másrészt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Távol-Keleti és a Konfuciusz Intézetének igazgatóját, az „Egy Övezet, Egy Út” Kutatóközpont vezetőjét és 2017. augusztus 1-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi ügyeinek rektorhelyettesét is tisztelhetjük. Ezek alapján nem meglepő, hogy a műsor felvételén Hamar professzornak először az igen tekintélyes életpályáját kellett bemutatnia. A show további részében a nézők tettek fel kérdéseket Hamar professzornak, majd végül sor került a világ Kínán kívüli első „Egy Övezet, Egy Út” Kutatóközpontjának bemutatására.

Hamar Imre október 6-án, magyar idő szerint 12.00-kor, (helyi idő szerint 18.00-kor) lesz látható a CCTV1 "Voice" c. műsorában.


Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben Prof. Dr. Hamar Imre a CCTV-ben


PREVIOUS NEWS