Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

A China Publishing Group delegációjának látogatása az ELTE Konfuciusz Intézetében

2016. november 18.

2016. november 18-án a China Publishing Group, egy kínai kiadókat magába tömörítő szövetség hét fős delegációja látogatott az ELTE Konfuciusz Intézetébe, hogy találkozzon a hazai sinológusokkal, kínai nyelvoktatókkal és műfordítókkal.

A delegációt Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE BTK nemzetközi ügyek dékánhelyettese, a Távol-Keleti és a Konfuciusz Intézet igazgatója köszöntötte, aki előbb bemutatta a találkozó magyar résztvevőit, majd pedig beszámolt a sinológia és kínai nyelvoktatás, továbbá a kínai kultúra itteni helyzetéről. Miután a kínai delegáció bemutatta a kiadószövetség tevékenységét, továbbá megvitatta a magyar féllel egy magyarországi kínai-magyar fordító iroda létrehozásának lehetőségeit, sor került az ELTE Konfuciusz Intézetének és „Egy Övezet, Egy Út” Kutatóintézetének adományozott könyvek átadására és az „Egy Övezet, Egy Út” Kutatóintézet olvasótermének felavatására.

a China Publishing Group delegációjának látogatása az ELTE Konfuciusz Intézetben

A találkozón a magyar fél részéről részt vett Prof. Dr. Hamar Imre igazgató úr mellett az ELTE BTK-ról Dr. Bartos Huba egyetemi docens, Dr. Kósa Gábor egyetemi docens, Dr. Salát Gergely egyetemi docens, Dr. Ye Qiuyue adjunktus, Dr. Pap Melinda adjunktus, Nyirádi Blanka kínai nyelvoktató, Dr. Major Kornélia könyvtáros, Csikó Anna tudományos segédmunkatárs, a PPKE BTK-ról Dr. Kozjek-Gulyás Anett adjunktus, Dr. Csibra Zsuzsanna oktató és Zombory Klára, a Magyar-Kínai Baráti Társaság elnöke.KORÁBBI HÍREK