Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Kitüntetést kapott Hamar Imre Pekingben

2011. december 02.

Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója kiváló egyéni teljesítménye elismeréseként kitüntetésben részesült, amelyet a Konfuciusz Intézetek Konferenciáján vehetett át Pekingben december 12-én.

A 350 Konfuciusz Intézetből és 500 Konfuciusz Tanteremből húsz embert tüntettek ki.

A Konferencián részt vett Dr. Horváth Zoltán rektorhelyettes és Dr. Hudecz Ferenc, az ELTE korábbi rektora, a Hanban tanácsadója, aki december 11-én átvehette a tiszteletbeli igazgatótanácsi tagságának oklevelét.

A Konfuciusz Intézetek Konferenciája előtt Dr. Horváth Zoltán és Dr. Hamar Imre részt vett a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem által rendezett Konferencián, ahol a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem és partnerei által működtetett Konfuciusz In! tézetek igazgatói beszámoltak a 2011-ben végzett munkájukról, és megvitatták a jövő évi közös programokat.

A Konfuciusz Intézetek Konferenciájának témája a következő 10 év fejlődése volt. A Hanban igazgatónője, Xu Lin harminc pontban foglalta össze terveit, amelyben szerepelt az, hogy a Konfuciusz Intézetek számát 2015-ig 500-ra tervezik emelni, míg a Konfuciusz Tantermekét 1000-re, és a meglévő intézetek közül ötvenet „mintaintézetnek” fognak minősíteni.
Dr. Hamar Imre elnökölte az európai Konfuciusz Intézetek igazgatóinak szekció ülését.

December 16-án a magyar küldöttség a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemen részt vett az ELTE Konfuciusz Intézetének igazgatótanácsi ülésén, amelyen áttekintették az idei év munkáját, és elfogadták az igazgató által készített beszámolót.KORÁBBI HÍREK