Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Wan Gang látogatása az ELTE Konfuciusz Intézetben

2014. augusztus 12.

Augusztus 12-én Intézetünkbe látogatott Wan Gang, Kína Politikai Tanácskozó Testületének alelnöke, tudományos és technológiai miniszter, Kína magyarországi nagykövete, Xiao Qian kíséretében fogadta Mezey Barna az ELTE rektora, és Hamar Imre az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója.

A két fél megbeszéléseket folytatott a Konfuciusz Intézet jelenlegi működéséről, és a jövőbeli együttműködési lehetőségekről. Mezey Barna megjegyezte, hogy a Hanban által támogatott ELTE Konfuciusz Intézet hatalmas sikereket ért el a kínai nyelvoktatás, és a kínai kultúra magyarországi népszerűsítése terén, illetve hogy reméli Wan Gang látogatása megnyitja az utat a kínai és magyar egyetemek közötti együttműködés előtt. Wan Gang elismerően beszélt Magyarország tudományos érdemeiről, és kifejezte abbéli reményét, hogy a Konfuciusz Intézeten keresztül tovább erősödnek majd a két ország közötti kapcsolatok.

A beszélgetés után a felek megajándékozták egymást, Wan Gang egy a Konfuciusz Intézetek logóját ábrázoló kínai csomót kapott, az ELTE Konfuciusz Intézet pedig egy kínai kalligráfiatekercset.


KORÁBBI HÍREK