Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Szoboravatás

2014. július 04.

Intézetünket a Shandongi Önkormányzat jóvoltából az a megtiszteltetés érte, hogy egy 2 méter magas Konfuciuszt ábrázoló bronz mellszobrot kapott, mely Konfuciusz szülőhazájából származik.

Ez egyedülálló egész Magyarországon, hála a Shandongi Önkormányzatnak, mi vagyunk az egyetlenek Magyarországon, akik ilyen szoborral rendelkeznek.

A szobor felavatására 2014. július 4-én, az F épület Kodály termében került sor. Az ünnepséget az ELTE Zenei Tanszékének zongorajátéka és a Csillag születik című tehetségkutatóból ismert Chen Tímea éneke tette színesebbé.

A szobrot a Kínából érkező delegáció fővezetői, az ELTE dékánja, Intézetünk igazgatója és a Magyar Turisztikai Zrt. vezérigazgató helyettese avatta fel.

A szoboravatással egybekötve megnyitották a Shandongi Önkormányzat Kína természeti kincseit bemutató képkiállítását, melyet 2014. július 10. 15:00 óráig ingyenesen megtekinthetnek az érdeklődők, az F épület magasföldszintjén.

Az eseményekkel egybekötve, a jelenlévő vezetők színe előtt megkötötte szerződését a kínai Qilu Film és a magyar Grant Film. A két vállalat együtt fog filmet forgatni Konfuciusz életéről, melyet remélhetőleg a magyar mozikban is megtekinthetünk majd.


KORÁBBI HÍREK