Confucius Institute - Budapest, Hungary

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

. .

Orbán Viktor Miniszterelnök meghívására 88 kínai középiskolás és 11 tanár érkezett Magyarországra, hogy részt vegyenek a Hungarian Bridge 2013. programon augusztus 6-16-ig.

A kínai miniszterelnök meghívására 2012. nyarán 90 magyar diák és 10 kísérő pedagógus vehetett részt egy két hetes Kínai Híd Nyári Táborban. Orbán Viktor miniszterelnök úr viszonzásképpen 2013. nyarára hívta meg Magyarországra a kínai középiskolásokat.

A programot az ELTE Konfuciusz Intézet szervezte.

Augusztus 7-én tartották a tábor ünnepélyes megnyitóját az ELTE Bölcsészettudományi Karán, ahol Klinghammer István államtitkár, Xiao Qian kínai nagykövet és Borsodi Csaba rektorhelyettes köszöntette a tanárokat és diákokat.

Az államtikár felemlegette a két ország jó kapcsolatát, amely régi múltra tekint vissza, s megemlítette azt is, hogy nagyon sok magyar tanuló már a középiskolában elkezd kínai nyelvet tanulni, és növekszik az ide érkező kínai diákok száma is.

Hungarian Bridge 2013 programja

A program keretében megismerkednek Budapesttel, megnézik a Budai Várat, a Parlamentet, az Állatkertet, a Hősök terét, majd a következő városokat látogatják meg:
Szentendre, Visegrád, Esztergom, Veszprém, Nagyvázsony, Tihany.
Az utolsó hat napot Balatonfüreden töltik, ahol magyar nyelvet tanulnak, kínaiul hallgatnak előadásokat a magyar történelemről, kultúráról, felsőoktatási intézményekről.
Táncház, kézműves foglalkozás és magyar népdal tanulás teszi a programot színesebbé.

Részletes program (pdf)          Képek a programrólPREVIOUS NEWS