Confucius Institute - Budapest, Hungary

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőtől csütörtökig: 11.00 - 18.30
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Xiao Qian nagykövet úr látogatása az ELTE-n

2013. március 06.

2013. március 06-án Xiao Qian a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete látogatást tett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

A nagykövet úr a látogatást az egyetemi könyvtárban kezdte, ahol Dr. Szögi László főigazgató vezetésével megtekinthette azokat az értékes 17-18. századi jezsuita könyvritkaságokat amelyek korabeli utazók Kínával kapcsolatos térképeit, illusztrációit és feljegyzéseit őrzik, és beleírt a könyvtár vendégkönyvébe is.

A nap folyamán Dr. Mezey Barna rektor úr fogadta a nagykövet urat. A hivatalos találkozó alakalmával mindkét fél a kínai magyar kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta és kilátásba helyzete a jövőbeni szoros együttműködést az egyetem és a nagykövetség között.

A találkozó alkalmával mind a nagykövet mind a rektor úr megköszönte Dr. Hamar Imre ELTE Konfuciusz Intézet Igazgatójának kiemelten fontos sokéves munkáját, aminek szerepe volt a kulturális kapcsolatok alapjainak lerakásában, folyamatos fejlesztésben és ápolásában.

Ezen felül nagykövet úr többször is hangsúlyozta, hogy köszönhetően az ELTE Konfuiciusz Intézetének szervezésében indított, Európai Integrációs Alap által finanszírozott „Magyar nyelv oktatása kínai állampolgároknak” elnevezésű pályázatnak, a nagykövetség alkalmazottai és ő maga is december óta folyamatosan és nagy szorgalommal tanulhat magyarul.

A nagykövet úr a látogatást az ELTE Konfuciusz Intézetében fejezte be, ahol találkozott dr. Hudecz Ferenc volt rektor úrral és dr. Dezső Tamás dékán úrral, az Intézet tanáraival és diákjaival, meglátogatta a tanszéki könyvtárat és beült egy éppen zajló kínai nyelvórára. Az óra közben megdicsérte a hallgatók kínai nyelvtudását és hangsúlyozta a kínai nyelvtanulás hasznosságát.


PREVIOUS NEWS