匈牙利罗兰大学孔子学院

匈牙利罗兰大学孔子学院

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőn és csütörtökön: 12.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Nagy sikerrel szerepelt az ELTE Konfuciusz Intézete a Millenárison tartott Holdújévi Gálán

2013. február 10.

2013. február 10-én vasárnap a Millenárisban megrendezésre kerülő közös kínai Holdújévi gálán az ELTE Konfuciusz Intézete is képviseltette magát.

Intézetünk változatos programsorozatának keretein belül a látogatók reggel 10 órától este 18 óráig folyamatosan bepillantást nyerhettek a kalligráfia, a csomózás és a papírkivágás művészetébe, megtanulhatták a helyes pálcika használatot és megkóstolhatták a legfinomabb kínai teákat.

Nagy megtiszteltetés volt az Intézet számára, hogy Xiao Qian nagykövet úr Intézetünk standja előtt tartotta nyilatkozatát dr. Berta Krisztina európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár asszony és dr Hamar Imre intézetigazgató társaságában. A nagykövet úr megszemlélte programjainkat és megkóstolta a nálunk készült teát.

A nap során több mint 9000 látogató volt, a Gálaműsort pedig 45.000 –en nézték a ustream segítségével, élő közvetítésben.

A Gálán is tapasztalható nagy érdeklődés hatására a Konfuciusz Intézet idén ingyenes tanfolyamokat hirdet, így a jelentkezők több alkalommal tanulhatnak bele a kalligráfia, a csomózás, a papírkivágás és a kínai konyhaművészet fogásaiba.


PREVIOUS NEWS