Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfőtől csütörtökig: 11.00 - 18.30
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának ülése

2020. november 18.

2020. november 18-án került megrendezésre az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának ülés, melyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pekingi Idegennyelvi Egyetem, valamint az egyetemeken működő Konfuciusz Intézetek vezetői vetek részt.

A tanácskozáson a magyar felet prof. Dr. Borhy László, a ELTE rektora, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának elnöke, prof. dr. Hudecz Ferenc, a MTA alelnöke, az ELTE korábbi rektora, a Konfuciusz Intézetek Igazgatótanácsának tiszteletbeli tagja, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának tagja, prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója, Dr. Li Denggui az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója és Csikó Anna, a ELTE Konfuciusz Intézet oktatási ügykért felelős igazgatója képviselte.

A kínai fél részéről pedig Jia Wenjian, a BFSU rektorhelyettese, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának alelnöke, Zhang Xiaohui, a BFSU Kínai Nyelv és Irodalom Karának dékánja, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának tagja, Guo Xiaojing, a BFSU Európai Nyelvek és Kultúrák Karának docense, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatótanácsának tagja, Jin Linmin, a BFSU-hoz tartozó Konfuciusz Intézetek osztályának igazgatója és Zhu Qi, a BFSU Konfuciusz Intézetének regionális igazgatója voltak jelen.

Elsőként Dr. Borhy László és Jia Wenjian köszöntötte a résztvevőket, majd az igazgatótanács meghallgatta Dr. Li Denggui az ELTE Konfuciusz Intézet 2020-as munkájáról szóló beszámolóját, illetve a 2021-re vonatkozó terveket, ezt követően pedig a pekingi és a budapesti intézmények közötti további együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a külföldi hallgatók cseréjére, a kínai nyelvtanárok képzésére és a különböző egyetemi kutatások lehetőségeire vonatkozóan.

Dr. Hudecz Ferenc gratulált a Konfuciusz Intézetek kínai nyelvtanításban és a kínai-magyar kulturális cserekapcsolatok szervezésében elért eredményeihez, és köszönetet mondott azért, hogy az intézmények még a jelenlegi viszonyok között, a járvány idején is működtetik ezeket a csereprogramokat. A pekingi és budapesti intézmények vezetői kifejezték szándékukat az oktatási és kulturális kapcsolatok további fejlesztésére, hogy az eddig is szoros és eredményes együttműködés még inkább elmélyülhessen.
KORÁBBI HÍREK