Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Rendezvényszervezés – Árajánlat kérése

Kapcsolattartó: Gájász Enikő kulturális programszervező
E-mail: kultura@konfuciusz.elte.hu
Telefon: (+36 1) 411-65-00/2095


Az ELTE Konfuciusz Intézet kulturális programjai

Intézetünk 2006-os megalapítása óta fontosnak tartja a kínai kultúra népszerűsítését. Éves szinten több mint hatvan kulturális programot tartunk, amelyek során a kortárs és a klasszikus kínai kultúra értékeit, sokszínűségét mutatjuk meg a hazai közönségnek.

Programkínálatunkban arra törekszünk, hogy látogatóink ne csak nézőként, hanem aktív résztvevőként is kipróbálhassák a különböző kínai mozgásformákat és művészeti ágakat, így is közelebb kerülve ehhez az egzotikus kultúrához. Rendszeresen hirdetünk kalligráfia-, tradicionális kínai festészeti, taiji-, kungfu és kínai csomózótanfolyamokat, de szerveztünk már pekingi operamaszkfestő kurzust és weiqi (go) szemináriumot is. Gyakran tartunk kínai teabemutatót és kóstolót is.

Számos színpadi produkciót valósítottunk meg rendezvényeinken, kungfu bemutatótól kezdve, magas színvonalú koncerteken át egészen a híres kínai oroszlántáncig, mely messze a leglátványosabb programunk.

Intézetünk nem csupán saját szervezésű programokkal gazdagítja tevékenységét, hanem külső helyszíneken is aktívan jelen vagyunk annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismertessük és népszerűsítsük a kínai kultúrát. Rendszeresen részt veszünk olyan rangos, országos eseményeken, mint például a Múzeumok Éjszakája, a Kutatók Éjszakája vagy a Városligeti Gyereknap, ahol lehetőségünk van bemutatni kulturális értékeinket és hagyományainkat.

Számos alkalommal szerveztünk már kísérőprogramokat hazai és nemzetközi konferenciákhoz. Emellett rendeztünk zenei koncerteket autentikus kínai hangszerekkel, melyek kiválóan illeszkedtek kiállítás és konferencia megnyitókhoz. Több ízben szolgáltattunk látványos harcművészeti színpadi produkciókat kisebb és több ezer fős látogatottságú rendezvényeken egyaránt.