Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfő−Csütörtök: 11.00 - 18.30, Péntek: 11.00 - 16.00
                           www.facebook.com    youttube.com    Kínai enciklopédia

Érettségi-, és osztályozóvizsga


Az ELTE Konfuciusz Intézet a Madách Imre Gimnáziummal együttműködésben lehetőséget biztosít azon diákok számára, akik intézményes keretek között nem tanulták a kínai nyelvet, osztályozó- és érettségi vizsga letételére.

A diáknak február 15-ig kell jelentkeznie a saját iskolájában az osztályozó-, illetve érettségi vizsgára. Az Iskola kezdeményezi a Madách Imre Gimnáziummal a vendéghallgatói jogviszony létrehozását, amely alapján a diák részt vehet a vizsgákon.

Az osztályozóvizsgákat a négy év anyagából nem kötelező egyszerre teljesíteni, azonban az érettségi vizsgán való részvételnek előfeltétele a négy osztályozóvizsga letétele.

Az osztályozóvizsgára minden év április első felében az ELTE Konfuciusz Intézetben kerül sor. A vizsga időpontjáról és helyszínéről a Madách Imre Gimnáziumtól az iskola igazgatója kap értesítést.

A sikeres osztályozóvizsgák letétele után kerülhet sor az érettségi vizsgára, amelynek írásbeli részére a központilag megadott napon, a szóbeli vizsgára pedig az ELTE Konfuciusz Intézet és a Madách Imre Gimnázium által meghatározott napon kerül sor. Az időpontokról és a helyszínről szintén a Madách Imre Gimnázium küld értesítést a vendéghallgatói státuszt kezdeményező iskola igazgatójának.

2015-től lehetőség van kínai nyelvből emelt szintű érettségit tenni.

Bővebb információ a közép, illetve az emelt szintű érettségiről: kinai_nyelv@oh.gov.hu