Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Konferencia az ELTE Konfuciusz Intézetében - „Kulturális hagyomány a modern kelet-ázsiai államban”

2016. április 08.

2016. április 08-án került megrendezésre az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Távol-keleti Intézet és az ELTE Konfuciusz Intézet által szervezett „Kulturális hagyomány a modern kelet-ázsiai államban” című konferencia az ELTE Konfuciusz Intézetében. Az angol nyelvű plenáris ülésen, amelynek elnöke Dr. Salát Gergely egyetemi adjunktus, az ELTE Távol-keleti Intézet kínai szakának oktatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kínai tanszékének tanszékvezetője volt, Kusai Sándor Zoltán Kína, Hidasi Judit Japán, S. Shobha Kiran India és Birtalan Ágnes Mongólia és Korea egy-egy olyan hagyományáról ejtett szót, amely a 21. században új szerepet kapott az adott államban.

Ez után két-két szekció zajlott párhuzamosan, így összesen nyolc szekció következett még a plenáris ülés után. Ezek során a japán harci művészetektől elkezdve a médián át a kínai politikai fejlődési modellekig számtalan fontos és izgalmas témát érintettek az előadók.

A konferencia jól rávilágított arra, hogy milyen különböző módon hasznosították a kelet-ázsiai országok hagyományaik egyes elemeit a 20. és 21. században.


KORÁBBI HÍREK