Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Kínai turnén a Concerto Budapest

2015. január 01.

4 kínai városban adott nagy sikerű koncertet december végi – január eleji kínai turnéja során a budapesti Zeneakadémia rezidens zenekara, a Concerto Budapest. A zenekar két évvel ezelőtt járt már Kínában – Guanghzouban -, ahol a Zaha Hadid által tervezett fantasztikus operaházban lépett fel több alkalommal. A mostani meghívás is az akkori sikernek köszönhető, ez alkalommal Guangzhouban, Xiamenben, majd Zhuhaiban hallhatta a közönség a Concerto Budapestet. A turné január 3-án Shanghaiban zárult, ahol vastapssal, állva ünnepelte a közönség Keller András zenekarvezetőt és művészeit.

A mostani turnén az európai zenekultúra alapművei közül olyan darabok kerültek a repertoárba, mint Beethoven IV. Szimfóniája, vagy Dvořak híres IX. Szimfóniája, az "Új Világ". A koncertek második részben a bécsi újévi koncertek legnépszerűbb darabjai szólaltak meg, többek között Johann Strauss Kék Duna keringője, Császárkeringője, vagy a híres "Denevér- nyitány". Rengeteg ráadással is készült a zenekar, amire szükség is volt, mivel az utolsó koncert végén ötször hívta vissza a közönség a zenekart.

A Concerto Budapest már most a következő kínai turnéját tervezi - 2015 őszén Rost Andereával – ahol egy új nagy magyar tehetséget, Boros Mihályt is szeretné bemutatni az ottani közönségnek.KORÁBBI HÍREK