Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE delegációja részt vett a 9. Konfuciusz Intézetek találkozóján

2014. december 01.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem delegációja Mezey Barna rektor vezetésével 2014. december 1–10. között részt vett a 9. Konfuciusz Intézetek találkozóján, amelyet Xiamenben rendeztek. A rektori fórumon Mezey Barna, Egyetemünk rektora is előadást tartott „A modellintézetté válás kritériumai” címmel. A konferenciára 126 országból érkeztek résztvevők. A kétnapos rendezvény lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre, valamint a fejlődési irányok meghatározására is.

Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója és Guruuchin Tsogzolmaa (Mongóliai Állami Egyetem) közösen vezették a világ Konfuciusz Intézeteinek igazgatóit tömörítő egyik disputát. A szekcióban kameruni, mexikói, lengyelországi, thaiföldi, nagy-britanniai és amerikai igazgatók vitatták meg a helyi kínai nyelvtanárok képzésével kapcsolatos témákat. Hudecz Ferenc, Egyetemünk korábbi rektora Stephen Knappal, a George Washington Egyetem elnökével vezetett egy szekciót a Konfuciusz Intézetek alumni-programjainak megvalósíthatóságával kapcsolatban, thaiföldi, kínai, ausztrál, új-zélandi, ukrán és amerikai résztvevőkkel.

A küldöttség tárgyalásokat folytatott Xu Lin miniszter asszonnyal, a Konfuciusz Intézeteket felügyelő kínai nyelvoktatási tanács, a Hanban vezetőjével is.KORÁBBI HÍREK