Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Nagy sikerrel zárult Közép-Kelet Európa Regionális Központjának első képzése

2014. június 05.

2014. június 5-én indult az ELTE Konfuciusz Intézet Közép-és Kelet-európai Regionális Oktatási Központjának első képzése. Európa 11 országából érkeztek a kínai tanárok, hogy részt vehessenek a négy napos tanfolyamon.

A kínai nyelv oktatásáról Zhu Xiaonong, a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem professzora, Li Quan, a Kínai Népi Egyetem professzora, Li Hongyin, a Pekingi Egyetem professzora és Richard Trappl, a bécsi Konfuciusz Intézet igazgatója; Kína külpolitikai stratégiájáról és puha hatalmáról Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője és az ELTE kínai tanszékének docense tartott előadást.

A nyitóünnepségen Xiao Qian, Kína magyarországi nagykövete, Dezső Tamás, az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja és Hudecz Ferenc, az ELTE volt rektora és a Hanban igazgatótanácsának tiszteletbeli tagja gratulált a tanérképző központ létrehozásához és az első képzés elindításához. Wintermantel Péter, a külügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy Magyarország és Kína kapcsolata soha nem volt még ennyire virágzó, mint most.

A Központ hivatalos megnyitójára az új tanév során kerül majd sor.

A centrum mérföldkő Kína és Magyarország, illetve a közép-és kelet-európai országok között. Létrejöttével egy kapcsolati háló alakul ki a kínai oktatásban résztvevő európai országok között. A képzésben résztvevő tanárok szakmódszertani ismereteiket bővíthetik, ennek következtében egy egységes színvonalnövekedés érhető el a térségbeli kínai nyelvoktatásban. Elősegíti az oktatás fejlődését, illetve motivációt biztosít a tanárok számára, hogy továbbra is lelkesedéssel gondoljanak a szakmájukra.


KORÁBBI HÍREK