Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Megtartottuk az idei év első MCT és YCT vizsgáit

2024. május 12.

Május 11-én és 12-én, két egymást követő napon megtartottuk az idei év első orvosi kínai nyelvvizsgáját, azaz MCT-t (Medical Chinese Test) valamint a kifejezetten fiataloknak, általános- és középiskolásoknak szóló YCT (Youth Chinese Test) nyelvvizsgát. Az előbbire összesen egy jelentkező érkezett, míg a YCT vizsgán 15 vizsgázó vett részt. A vizsgázók a nyelvvizsga írásbeli részének három szintjén (YCT 1., 2., 3) adtak számot tudásukról, valamint a YCT vizsga középszintű szóbeli vizsgáján is többen megmérették magukat.


Az ELTE Konfuciusz Intézetének tanárai gondosan felkészültek a vizsgára, melyen összesen négy tanár vállalta a fővizsgabiztosi és a felügyelői feladatokat, továbbá biztosították a vizsgázóknak a megfelelő írószer- és egyéb felszereléseket. A vizsga felépítését is ismertették a szakemberek, így mind a két nap zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani a vizsgákat.


考试当天,主、监考老师严格遵照考试时间和流程,严格遵守考试纪律,为考生们提供了一个宽松舒适的考试环境,所有考场秩序井然。考试结束后,考务老师按照相关要求填涂、整理回寄材料,销毁试卷、听力CD等材料,并对回寄材料进行了扫描、上传及备份。在中外方工作人员的共同努力下,本次考试圆满结束。


A 2024-es évben még számos nyelvizsgának ad helyet az ELTE Konfuciusz Intézet HSK és HSKK vizsgát három alkalommal: július 21-én, október 19-én és december 8-án lehet tenni. Legközelebb YCT vizsga november 23-án lesz, valamint egy alkalommal orvosi kínai nyelvvizsgát (MCT) is meghirdetünk, a vizsganap november 23-án lesz.


供稿:蔡少伟
供图:郗探美(Csikó Anna)
审稿:李登贵
供稿单位:罗兰大学孔子学院


KORÁBBI HÍREK