Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Intézetünk is részt vett a Trefort-napokon

2024. május 07.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar (BTK) és Gazdaságtudományi Kar (GTK) először rendezett közös szemeszterzáró minifesztivált, amely előadásokkal, közösségi programokkal és koncertekkel várta az érdeklődőket.


Intézetünk örömmel csatlakozott az ELTE által szervezett programokhoz, így nagy lelkesedéssel vettünk részt a Trefort-napokon is. Május 7-én a legnagyobb sikert az asztalitenisz aratta, a pingpongozás szinte egy pillanatra sem állt meg. A Konfuciusz Intézet tanárai örömmel fogadták a diákok kihívásait ebben a Kínában méltán népszerű sportban.


Emellett kínai teát is kóstolhattak az érdeklődők, valamint kipróbálhatták a kalligráfiát is. Külön örömünkre szolgált, hogy leendő kínai szakos hallgatók is felkerestek minket, akik szeptembertől tervezik tanulmányaik megkezdését az ELTE-n.


Örömmel vettük észre, hogy a kínai nyelv iránti érdeklődés széles körben jelen van. Nemcsak az egyetemi hallgatók mutattak lelkesedést, hanem a nyílt eseményre ellátogatott külsős látogatók is. Bár ők nem az egyetem polgárai, mégis nagy kíváncsisággal fordultak Kína és a kínai kultúra felé.KORÁBBI HÍREK