Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet is részt vett a Kínai Nyelv N apja alkalmából megvalósult konferencián

2024. március 27.

Március 27. a Kínai Nyelv Napja, ebből az alkalomból az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezésében konferenciát tartottak, melyet Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója vezette a kínai nyelvű részt és képviselte a budapesti intézetet.

1. kép: Li Denggui igazgató beszéde


Az igazgató előadásában a nemzetközi kínai nyelvoktatás digitális eszközökkel való fejlesztését hangsúlyozta. Hasonló témában, a nemzetközi kínai nyelvoktatásban használt digitális erőforrások megosztásáról beszélgetést is vezetett, amely alatt a szakértők és kutatók megoszthatták saját eszköztáruk felhasználásának leghatékonyabb módjait. A téma megvitatásában többek között felszólaltak a szegedi, a montenegrói és a brüsszeli Konfuciusz Intézetek vezetői, élőben és online is.

2. kép: Előadás 1


Liu Ming, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvtanára a nemzetközi közösségi média kezeléséről és az ehhez kapcsolódó kutatásról tartott előadást. A kínai nyelvtanár meg is mutatott egy platformot, amelyet a kínai tanuláshoz és a kínai kultúra megértéséhez kapcsolódó információk tárházaként jellemzett. A felület új lehetőséget adhat a magyar tanárok és diákok számára a kortárs kínai kultúra és annak történeteinek megértésére.

3. kép: Előadás 2


Előadásának zárásaként Li Denggui az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, mely nemcsak a konferencia megvalósításában, amely alatt számos ország szakértői gyűltek össze, de a magyarországi nemzetközi kínai nyelvoktatás jövőjére nézve is előremutató. “A technika megerősíti az oktatást, az oktatás pedig formálja a jövőt” — zárta mondandóját az igazgató.


KORÁBBI HÍREK