Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Kínai Újévi Fesztivál a budapesti kínai negyedben

2024. január 28.

Idén is az ELTE Konfuciusz Intézet társszervezésében valósult meg az ország legnagyobb Kínai Újévi Fesztiválja a budapesti kínai negyedben. 2024. január 28-án ünnepi hangulatban telt a kínai újévi fesztivál első hétvégéje a budapesti kínai negyedben. A két hétvégés programsorozat első hétvégéjén Quanzhou város gazdag kultúrája és hagyományai kerültek bemutatásra.

Az ELTE Konfuciusz Intézet mint társszervező két kulturális standnál is várta a résztvevőket, akik kipróbálhatták a kínai kalligráfiát, valamint origami sárkányokat hajtogathattak. A program nagy népszerűségnek örvendett, a standok előtt kígyózó sorokban vártak az érdeklődők.

Az ELTE Konfuciusz Intézet standja


Legnépszerűbb programunk tehát az ünnephez szervesen kötődő papírsárkány készítés volt, hiszen a sárkány évét ünnepeltük. Tanáraink vezetése alatt szülők és gyerekek közösen „keltették életre” a színes papírsárkányokat. A kalligráfia programunk keretein belül pedig mindenki megtudhatta a saját kínai nevét, emellett pedig ki is kipróbálhatta a művészeti tevékenységet. Természetesen sokan kértek jókívánságokat is, például a boldogság és a szerencse írásjegyét.

Origami sárkány


Kalligráfia


A rendezvénysorozat második hétvégéje még több látogatót vonzott. Intézetünk is több programmal várta az érdeklődőket, például kipróbálhatták a kínai papírvágás művészetét, evőpálcika-játékokat, valamint a kínai lábtollas ügyességi játékot.KORÁBBI HÍREK