Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE kiváló teljesítményével díjat nyert a CNKI Akadémiai Power-Up Programjában

2023. november 25.

A CNKI Akadémiai Power-Up Programjában elért kimagasló eredményével az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismételten bizonyította kiválóságát a kutatások terén. Az ELTE a "Legnagyobb letöltésnövekedés" díjat vihette haza az egy hónapig tartó kezdeményezés során, ahol 49 ország, köztük 17 európai ország képviseltette magát.

A China National Knowledge Infrastructure (CNKI) a legteljesebb kínai tudományos platform, mely tartalmazza a teljes szövegű folyóiratokat, disszertációkat, évkönyveket, referenciamunkákat, e-könyveket, enciklopédiákat, szabadalmakat, szabványokat, tudományos és technológiai eredményeket, törvényeket és előírásokat. A kínai források mellett, több mint 500 millió nemzetközi tudományos tartalom is elérhető, több mint 80 ország 700 nagy kiadójától.

A "CNKI Academic Power-up for New Semester" egy olyan kifejezetten külföldi intézmények és magánszemélyek számra készült kezdeményezés, melynek fő célja a tudományos munkák előmozdítása és az ezekhez kapcsolódó olvasási és letöltési tevékenységek ösztönzése.

Az eseményt 2023. szeptember 25. és november 25. között szervezték meg. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen több mint 800 intézmény és 9000 új regisztrált felhasználó vett részt aktívan ebben az időszakban.

Az ELTE kiemelkedik az aktív résztvevők közül, mivel az intézmény a legnagyobb letöltésnövekedést érte el az említett időszakban, összehasonlítva a 2022-es év ugyanazon időszakával a teljes Európai régióban. A kimagasló eredményt a kezdeményezés a "Legnagyobb letöltésnövekedés" díjával jutalmazta.


KORÁBBI HÍREK