Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Sikeresen zárult az ELTE Közép és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központjának tizenegyedik továbbképzése

2023. november 16.

Impozáns nyitóünnepséggel vette kezdetét az ELTE 11. Közép és Kelet-Európai Tanárképző tréningje. A köszöntőbeszédeket követően, a résztvevők a Zhejiang-i Zenei Konzervatórium diákjainak koncertjét hallhatták. Az eseményen több mint 80 kínai tanár fejlesztette tovább nyelvtanári kompetenciáit három napon keresztül az ELTE falain belül.


A képzést Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyek rektorhelyettese, az ELTE Közép- és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központ vezetője, Dr. Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója és Dr. Ye Qiuyue, az ELTE Közép- és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központ oktatási igazgatója nyitotta meg ünnepi beszédével.


A több napos kurzus résztvevői idén is hasznos, nyelvtanári munkájukat segítő előadásokon vettek részt. Barbarics Márta, az ELTE Angol-Amerikai Intézet és az Angol Nyelvpedagógia Tanszék oktatója a gamification, azaz a játékelemekkel vegyített nyelvoktatásról adott elő, míg Meng Dehong, a BFSU professzora és Lu Yun, a Pekingi Egyetem dékánhelyettese a kínai nyelv hatékony oktatásáról, a nyelvi kompetenciák fejlesztésről tartottak előadást.


A nemzetközi továbbképzés 2013 óta tizenegyedik alkalommal került megrendezésre.KORÁBBI HÍREK