Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Kínai kulturális programot tartottunk a Marriott Hotelben

2023. október 06.

Az impozáns helyen megrendezett nemzetközi üzleti konferencián különleges Kínát bemutató programokkal készült Intézetünk.

A nemzetközi üzleti konferencia impozáns helyszínén három különleges tevékenységgel vártuk a résztvevőket, hogy közelebbről megismerhessék Kína gazdag kulturális örökségét.


Az esemény során a vendégek három izgalmas programon keresztül kóstolhattak bele a kínai kultúrába. Elsőként a kínai kalligráfiát próbálhatták ki, ahol a résztvevők elmélyülhettek a karakterek varázslatos világában. Ezután autentikus kínai teaszertartáson vehettek részt, ahol betekintést nyerhettek a tradicionális kínai teakészítés művészetébe. Végül a vendégek megmérhették stratégiai tudásukat a go játékban, amely sokak számára kihívást jelentett.


Az autentikus teaszertartás során nemcsak a különféle teák élvezetét ismerhették meg a résztvevők, hanem azt is megtanulhatták, hogyan kell helyesen elkészíteni és elfogyasztani a teát. Intézetünk három különböző autentikus kínai teát kínált: zöld tea, jázminvirág tea és licsi fekete tea.

A kalligráfia standunk is nagy népszerűségnek örvendett. A résztvevők örömmel látták, ahogy szeretteik nevét és jókívánságaikat kínai karakterekkel leírjuk.


A hagyományos kínai go játék is nagy érdeklődést váltott ki. A kétszemélyes stratégiai játék komoly kihívást jelentett a résztvevők számára. Intézetünk kínai tanárai örömmel segítettek a szabályok megértésében és a játék technikájának elsajátításában.

Reméljük, hogy az esemény során sikerült egy kis részletét is átadnunk Kína gazdag kulturális örökségének, és mindenki kellemesen és hasznosan tölthette az időt az Intézetünk által kínált programokon. Köszönjük, hogy részt vettek a rendezvényen!


KORÁBBI HÍREK