Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Teltházas volt az idei Konfuciusz nap

2023. szeptember 30.

A hagyomány szerint i. e. 551. szeptember 28-án született Intézetünk névadója, Konfuciusz. A világ különböző tájain működő kínai kulturális intézetek közösen ünneplik meg minden évben ezt az eseményt. Ebből az alkalomból az ELTE Konfuciusz Intézete is az évfordulóhoz kapcsolódó programokkal várta a közönséget. Szeptember 30-án szombaton a kínai kultúra iránt érdeklődők megtöltötték az ELTE impozáns Kodály termét.

图片1:罗兰孔院中方院长李登贵致辞


Az ünnepi alkalomra való tekintettel zenei koncerttel, harcművészeti bemutatóval, tudományos előadásokkal és kulturális programokkal készültünk, külön érdekesség, hogy idén először rendeztünk divatbemutatót is. A látogatók, kínai pedagógusaink segítségével részt vehettek a legkülönböző Kínát bemutató foglalkozásokon, ilyen volt a kínai kalligráfia vagy a kínai teaszertartás.


A megnyitón Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója mondott ünnepi köszöntőbeszédet, elmondta, hogy a kulturális rendezvény egybeesett az Őszközép napjával így bőven volt mit ünnepelni. Az igazgató továbbá hangsúlyozta, hogy mindig örömére szolgál ilyen sok embert látnia a kínai kulturális eseményeken, hiszen ez azt mutatja, hogy a magyar embereket élénken érdekli Kína.


A nyitóünnepségen a Zhejiang-i Zenei Konzervatórium diákjai adtak koncertet, melyben magyar és kínai népdalok egyaránt felcsendültek, ezt követően a Bianhua egyesület tolmácsolásában láthattunk több évezredes hagyományra visszatekintő oroszláncot, majd Torma Laura, az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatójának vezetésével Hanfu divatbemutatóval egybekötött ismeretterjesztő előadás következett.


A nyitóceremónia után Szigethy Balázs Sinológia szakos PhD hallgató a kínai teakultúra és szertartások világába avatta be a közönséget.KORÁBBI HÍREK