Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Hatalmas siker volt az idei Városligeti Gyereknap

2023. május 28.

Az ELTE Konfuciusz Intézet idén is kitelepült május utolsó vasárnapján Budapest második legnagyobb közparkjába, hogy változatos kínai kulturális programokat kínáljon az eseményre látogató családok számára.


2023. május 28-án gyermeknap alkalmából az ELTE Konfuciusz Intézet is standot állított fel a Budapest egyik legkedveltebb zöld területén, a városligeti napozó réten. A rendezvényen Kína egyedülálló kultúráját és művészetét ismerhették meg a hozzánk ellátogató gyermekek és felnőttek.


Az eseményen sok gyermek nyerhetett betekintést az autentikus kínai kultúrába, például megismerkedhetett a kalligrafiával, vagy megtanulhatta használni a kínai evőpálcikákat, a legtöbb kisgyermeket a pekingi operamaszk színezés kötötte le.


Idén először színpadi produkcióval is készültünk, a híres oroszlántánccal, melyet a legkisebbek nagy örömére három oroszlán is járta. Az Intézet harcművészei készséggel segítették fel a gyermekeket az „oroszlánokra”, így sokan elmondhatják, hogy már „oroszlánon” is lovagoltak.KORÁBBI HÍREK