Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Újabb mérföldkő Intézetünk történelmében: Megtartottuk az első Kínai Karriernapot

2023. május 24.

Az ELTE Konfuciusz Intézet 2023. május 24-én megtartott programján a Magyarországon működő legnagyobb cégek képviselői várták a hallgatókat.

Kevésszer láttunk ennyi embert reggel 10 órakor a Kari Tanácsteremben, mint május 24-én. Az érdeklődők megnövekedett számából biztosan állíthatjuk, hogy hiánypótló esemény volt a kínai állásbörze. A rendezvényen több magyarországi kínai cég is álláslehetőségekkel, bemutatkozó anyagokkal fogadta az érdeklődőket. Számos cég biztosított lehetőséget helyszíni interjúra is, illetve a kitelepült standoknál a szakmai gyakorlat lehetőségéről is lehetett tájékozódni.

A megnyitó ünnepélyes beszédekből és zenei koncertből állt.

Megnyitó ünnepség


Bartus Dávid, az ELTE BTK dékánja beszédében elmondta, hogy a Konfuciusz Intézet és a Távol-keleti Intézet, valamint Kínai Tanszék az ország, kínai nyelv és kultúra oktatásának legfontosabb központjai. Az egyetemi vezető büszkén hangsúlyozta, hogy jelenleg több mint 200 hallgató tanul a kínaiul az ELTE-n, alap-, mester- és doktori képzésben.

Bartus Dávid, ELTE BTK, Dékán

Liu Bo, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének Miniszter-tanácsosa beszédében röviden ismertette a két ország, Kína és Magyarország közötti gyümölcsöző gazdasági és kereskedelmi együttműködést. Végül pedig azt kívánta a résztvevőknek, hogy szakmai kompetenciájukra, nemzetközi motivációjukra és magabiztos kínai nyelvtudásukra támaszkodva találják meg a számukra legideálisabb pozíciót az egyetemi állásbörzén.

Liu Bo, Miniszter-tanácsos, Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége


Prof. Dr. Hamar Imre, Rektorhelyettes, a Kínai Tanszék Tanszékvezetője, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója kihangsúlyozta, hogy az ELTE Kínai Tanszékének fókusza egyre inkább a mai, modern Kínára helyeződik, és az igényekre reagálva elmondta, hogy tanszékvezetőként célja, hogy a hallgatóknak minél több lehetőséget adjon szakmai kompetenciájuk fejlesztéséhez, éppen ezért is gondolta kulcsfontosságúnak a karriernapot, hiszen ezzel is segíti a hallgatók munkaerőpiacon való elhelyezkedését.

Dr. Hamar Imre, Rektorhelyettes, ELTE


Li Kexin, a Bank of China vezérigazgatója örömmel számolt be arról, hogy az egyetemi állásbörze nemcsak a munkaerőpiac szempontjából egy kiváló toborzási platform, de a vállalkozók számára egy remek lehetőség arra, hogy az ELTE hallgatóival találkozva jobban megismerjék a magyar történelmet és kultúrát. Az ilyen jellegű események eklatáns példaként szolgálnak arra, hogy hogyan lehet olyan a stabil gazdasági és kulturális cserekapcsolatokat létrehozni, melyeken keresztül a két ország közötti barátságos kapcsolat is erősödik. A cégvezető végül bemutatta a Bank of China-t, és bátorította a közönséget, hogy csatlakozzanak a pénzügyi intézményhez.

Li Kexin, vezérigazgató, Bank of China Central and Eastern Europe Ltd.


Lu Bo, China Railway Hungary Co., Ltd igazgatója készséggel mutatta be a Kínai Vasúttársaságot, és invitálta a közönséget, hogy éljenek a lehetőséggel és nézzék meg milyen állásokat kínál a kiemelt fontosságú kínai vállalat. A vezető elmondta, hogy a munkahelyek teremtés fontos, de nem elegendő, hiszen a két ország kultúrájának cseréjét is elő kell teremteni, éppen ezért örömmel tölti el, hogy idén márciusban a Kínai Vasút és az ELTE együttműködési megállapodást írt alá, hogy közösen dolgozzanak a nemes célért, a kínai-magyar kulturális cserekapcsolatok erősítésén.

Dr. Lu Bo China Railway Hungary Co., Ltd. főigazgató


A megnyitó ünnepség végén a kínai Zhejiang-i Zenei Konzervatórium cserediákjai adtak koncertet, akik jelenleg az ELTE Zeneművészeti Karán tanulnak. A profi zenészek gesztusként a kínai-magyar barátság jegyében kínai és magyar népdalokat adtak elő a kínaiakból és magyarokból alló közönség legnagyobb örömére.A nagy sikerre való tekintettel az esemény jövőre is megrendezésre kerül.KORÁBBI HÍREK