Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az ELTE Konfuciusz Intézet kínai festő tanfolyamai

2023. április 20.

Az ELTE Konfuciusz Intézet kínai festészeti tanfolyamai a vége felé haladnak. A kurzusokat kezdő és haladó csoportokra osztva Horváth Janisz, kalligráfus, tipográfus, az ELTE Konfuciusz Intézet vezető művészeti oktatója tartotta. A festészeti órák a tussal mosott tájképfestészetre összpontosítottak, és a hallgatók nemcsak technikai ismereteket, hanem kulturális betekintést is kaptak a hagyományos kínai esztétikába.

Az ELTE Konfuciusz Intézet kínai festészeti kurzusai április végén véget érnek, ám várhatóan szeptemberben a nagy érdeklődésre való tekintettel töretlenül folytatódnak. A tanfolyamokat a résztvevők tudásszintje alapján kezdő és haladó csoportra bontotta Intézetünk. A két csoport egyenként nyolc alkalommal találkozott kedden és csütörtökön. A kezdő osztályban 14-en, míg a haladó osztályban kilencen vettek részt.


A tanfolyamokat Horváth Janisz, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai festészet oktatója tartotta. Horváth Janisz Kínában folytatott művészeti tanulmányokat, ahol többek között kínai festészetet és kalligráfiát tanult, majd hazatérése óta az ELTE Konfuciusz Intézetben tanít, így elmondható, hogy az oktató nagy tapasztalattal rendelkezik a kínai festészet és kalligráfia magyaroknak történő oktatásában. A kínai kultúra és művészet iránti elköteleződését mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1000 írásjegyet tartalmazó könyvét adott ki a kínai festészetről és kalligráfiáról a hazai közönség számára.

Az elmúlt félévben a kezdő festészet kurzuson főként a bambuszfestésen és szilvavirág festészeten volt a hangsúly, a tanfolyam folytatásaként a krizantém festészet került előtérbe. A mostani haladó kurzus a tussal mosott tájképfestészetre összpontosított.


KORÁBBI HÍREK