Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet megtartotta a 2022-2023-as tanév második összoktatói értekezletét

2023. március 31.

Az értekezleten a kínai és magyar tanárok, valamint különböző oktatási helyszínekről érkező önkéntes tanárok is részt vettek. A találkozón olyan fontos témák kerültek terítékre, mint a kurzusbeosztás, a munkafeladatok priorizálásának módja, valamint a szakmaiság és az etikus szabályok betartásának fontossága.

A megbeszélésre az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója, Li Denggui az összes budapesti kínai tanárt, önkéntes tanár, valamint a Zoom platformon keresztül a Tokajban, Miskolcon, Egerben és Győrött oktató tanárokat is meghívta.

Az eseményen Veres Judit, az ELTE Konfuciusz Intézet oktatási igazgatója ismertette az Intézetre vonatkozó szabályokat és kurzusbeosztásokat, a tanítási órák rendjét.

Ezt követően Li Denggui arra kérte a tanárokat, hogy tartsák be a Nyelvi és Kulturális Központ, a Pekingi Idegennyelvi Egyetem (BFSU) és a Konfuciusz Intézet előírásait.

Majd Xu Xiaokai kínai nyelvtanár felolvasta az "ELTE Konfuciusz Intézet kihelyezett és önkéntes tanárainak irányítási szabályzatát", kiemelve a Konfuciusz Intézet tanáraira vonatkozó előírásokat és követelményeket, úgy mint a tanítási feladatok ellátási módját, a kulturális tevékenységeken való részvételt, valamint az ügyeleti rendszer működését.

Li Dengui, kínai igazgató végezetül összegezte, hogy a Konfuciusz Intézet eddigi oktatói munkája példaértékű volt, külön kiemelkedő, hogy az oktatásszervezés, valamint a tanárok munkája a vidéki intézményekben is kiváló volt, így reméli, hogy a tanárok továbbra is szívvel-lélekkel dolgoznak majd.


KORÁBBI HÍREK