Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet idén is részt vett a Föld Fesztiválon a Fővárosi Állatkertben

2023. április 21.

Intézetünk ott volt a három napos rendezvényen, így április 21. és 23. között találkozhattak velünk a budapesti Állatkertben.

Az eseményen igyekeztünk különböző kínai kulturális programokkal várni az érdeklődőket, miközben együtt ünnepeltük a Föld napját. A rendezvény összesen 18 631 látogatót vonzott.

Standjainknál kalligrafia bemutató, kínai lábtollas ügyességi játék, kínai sakk és még sok más Kínával kapcsolatos tevékenység várta az érdeklődőket.

Mint általában a legtöbb rendezvényen, ahol részt veszünk, így a Föld Fesztiválon is a kalligráfia bizonyult a legnépszerűbb általunk kínált programnak. Az ELTE Konfuciusz Intézet tanárai különböző kínai kalligráfiai technikákkal mutatták be a látogatóknak, hogyan lehet a magyar neveket hangzás alapján kínai karakterekkel megörökíteni a Kínából származó autentikus rizspapíron.

Intézetünkben már szinte hagyomány, hogy minden évben ellátogatunk a Föld Fesztivál rendezvényre. Ez nemcsak a hozzánk ellátogató érdeklődő közönség számára öröm, hanem Intézetünk tanárai számára is, akik mindig az év egyik legkedvesebb programjának tartják a több napos tavasszal megrendezésre kerülő eseményt, hiszen így jobban megismerhetik fővárosunk élményekben gazdag állatkertjét és a magyar kultúrához is közelebb kerülnek.KORÁBBI HÍREK