Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Sikeresen lezajlott 2023 első HSK és HSKK nyelvvizsgája

2023. március 18.

Március 18-án, szombaton összesen 184 nyelvvizsgázót fogadott az ELTE Konfuciusz Intézet. A résztvevők HSK 1-től egészen HSK 6-os szintig, valamint HSKK 1-3 szinten adtak számot tudásukról.Zökkenőmentesen zajlott a szombati nyelvvizsgáztatás az ország legrégebbi és legnagyobb, kínai kultúra közvetítéssel foglalkozó Intézetében. Különösen nagy örömünkre szolgál, hogy Intézetünket idén is „Kiváló Kínai Nyelvvizsgaközpont” kitüntetésben részesítették, a rangos elismeréssel már harmadszor tiszteltek meg bennünket. Az ELTE Konfuciusz Intézet kiválóan reagált a járvány okozta nehézségekre is, ugyanis a pandémia alatt online nyelvvizsgát szerveztünk. 2022-ben pedig saját rekordot döntöttünk a nyelvvizsgázók számát illetően egy napon összesen 397 nyelvvizsgázót fogadtunk.


Az Intézet a vizsgák problémamentes lebonyolítása érdekében nagy figyelmet szentelve a nyelvvizsga előkészületekre tréninget is tartott munkatársainak, amelyen a vizsgafolyamatot és a vizsgáztatási szabályokat ismertették. Intézetünk gondoskodott arról is, hogy minden teremben biztosítva legyen magyar nyelven beszélő segítő munkatárs. Ez számunkra azért is volt kiemelten fontos, mert mindig vannak egészen fiatal vizsgázóink is, akiket szüleik kisérnek el, így készséget vállalunk arra, hogy amikor a terembe lépnek, akkor is biztosítva legyen számukra a támogató és informatív közeg.

A következő HSK és HSKK nyelvvizsgánk július 16-án kerül megrendezésre, melyre várhatóan áprilisban fog megnyílni a regisztrációs felület.

A soron következő vizsgánk a Youth Chinese Test (YCT) nyelvvizsga, melyet május 13-án kimondottan gyerekek részére tartunk. A vizsgáról és a jelentkezésről bővebben ide kattintva olvashatnak.


Idén még hat nyelvvizsga lebonyolítása áll előttünk melyek időpontjai:

HSK&HSKK:

2023. július 16. (vasárnap)
2023. október 15. (vasárnap)
2023. december 3. (vasárnap)

YCT:

2023. május 13. (szombat)
2023. november 11. (szombat)

BCT:

2023. június 18. (vasárnap)


A vizsgaidőpontok megváltoztatásának jogát az ELTE Konfuciusz Intézet fenntartja.

Intézetünk nemcsak a kínai nyelv oktatásában és a nyelvvizsgáztatásban, de a kínai nyelvtanárképzésben is jelentős szerepet tölt be, hiszen 2014-ben itt alakult meg a Közép- és Kelet- európai Tanárképző központ, amely egyedülálló a világon.


KORÁBBI HÍREK