Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézetben tovább folytatódik a kezdő kínai festészet kurzus

2022. december 19.

A tanfolyam új tematikája a szilvavirág festészet. A művészeti órákon 12 lelkes növendék igyekszik elsajátítani Horváth Janisszal, Intézetünk vezető művészeti oktatójával a kínai festészet alapjait.

Horváth Janisz, a festészeti tanfolyam oktatója

A tanfolyamot Horváth Janisz, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai festészet oktatója és kalligráfusa tartja. Horváth Janisz Kínában folytatott művészeti tanulmányokat, ahol többek között kínai festészetet és kalligráfiát tanult, majd hazatérése óta az ELTE Konfuciusz Intézetben tanít, így elmondható, hogy az oktató nagy tapasztalattal rendelkezik a kínai festészet és kalligráfia magyaroknak történő oktatásában. A kínai kultúra és művészet iránti elköteleződését mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1000 írásjegyet tartalmazó könyvét adott ki a kínai festészetről és kalligráfiáról a hazai közönség számára.

A felhasznált tananyagok

Az elmúlt félévben a kezdő festészet kurzuson főként a bambuszfestésen volt a hangsúly, így a tanfolyam folytatásaként, ebben a félévben a szilvavirágfestészet kerül középpontba. A kurzus során a résztvevők számára részletesen bemutatásra kerül, hogyan kell a szilvavirágot egyedi kínai stílusban megfesteni, kezdve az ágakkal és a szirmokkal. A jelenleg folyó tanfolyam résztvevői között sok a visszajáró diák.

A résztvevők munkái

Folyamatosan várjuk az új csatlakozókat!KORÁBBI HÍREK