Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

A kínai vendéghallgatók megtartották ünnepi koncertjüket

2022. december 02.

Igazán szerencsés kooperációról adhat számot az ELTE és a Zhejiang-i Zenei Konzervatórium, melynek eredményeképpen évről évre tehetséges diákok tanulnak egy vagy két szemesztert az ELTE-n.

1. kép: A koncert


A koncert Mozart "Figaro házassága" című operájának részletével kezdődött, majd a diákok kínai és külföldi klasszikusokat adtak elő. A zenei paletta így igazán változatos volt a nyugati klasszikusoktól a kínai remekművekig, az előadás formája egyszerű, de kifinomult volt, legtöbbször szólóéneklést vagy zongoraelőadást hallhatott a közönség.

2. kép: részletek Mozart Figaro házasságából


Az Intézet nagy örömére szolgál, hogy az idén szeptemberben Magyarországra érkező cserediákok számos alkalommal segítették az ELTE Konfuciusz Intézet kulturális programjait, és így felejthetetlen zenei élménnyel színezték az Intézet programjait. Az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet tanárainak, Dorman Aliznak és Fehér Andreának gondos iránymutatása, és tehetséggondozása alatt rengeteget fejlődtek a vendéghallgatók, így már nagyon várták, hogy egy zárókoncert keretein belül megmutathassák az elmúlt fél évben tanultakat.

3. kép: Diákok és tanárok
KORÁBBI HÍREK