Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Hogyan vegyük fel a “sárkányöltönyt”, vagyis amikor a vállalatvezető Kínába kerül - Holch Gábor előadása

2022. november 29.

A Feltámadt Sárkány előadássorozat keretein belül Inézetünkben Holch Gábor, interkulturális vezetési tanácsadó, író tartott előadást.


A szakértő előadásában kifejette, hogy míg a hírszerkesztők bőségesen beszámolnak Kína a nemzetközi politikában és gazdaságban betöltött egyre fontosabb szerepéről, a kulisszák mögé csak ritkán pillanthatunk be. Az előadás során Holch Gábor interkulturális vezetési tanácsadó és ELTE BTK Alumnus a jövő évben megjelenő „Dragon Suit: The golden age of expatriate executives in China” című könyvének tartalmát és elkészültét mutatta be. A szerző a könyvhöz öt éven keresztül beszélgetett Kínába delegált multinacionális felsővezetőkkel, valamint az értük dolgozó költöztető, humánerőforrás és egészségügyi szakemberekkel, coachokkal.


A szakember megosztotta közönségével azokat a kultúrák közötti konfliktuslehetőségeket, melyek a különböző kultúrák ismeretének hiányosságából fakadnak, és amelyekkel a külföldiek ma Kínában dolgozva gyakorta szembesülhetnek. Az említett problémákra bár, ahogy azt elmondta, sokszor egyedi esetekről van szó, azért nyújtott néhány megoldást, és javasolt gyakorlatias kulturális alkalmazkodási stratégiákat.

Összefoglalva elmondta, hogy a Kínában dolgozó külföldi munkavállalóknak bizony lépést kell tartaniuk a korral, és interkulturális kompetenciájukat a vállalatirányítási készségekkel kell ötvözniük, hogy elősegítsék a kínai vállalatokkal való hatékony kooperációt, mert csak így lehetséges professzionálisan dolgozni és vállalati szinten fejlődni.

Az előadóról:

Holch Gábor az ELTE BTK filozófia és angol-amerikanisztika szakai után a CEU-n, majd a Bécsi Diplomáciai Akadémián tanult. Néhány év diplomáciai munka után 2002-ben Kínába költözött. 2005-ben alapított tanácsadói irodát Sanghajban Campanile Management Consulting néven, melyet ma is vezet.


KORÁBBI HÍREK