Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet idén is ott volt az egyetem nyílt napján

2022. október 14.

Nagy volt a nyüzsgés október 14-én, pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE FESZT elnevezésű eseményén. A rendezvény küldetése, hogy az egyetemi felvételi jelentkezés előtt álló középiskolások jobban megismerjék a kar szakjait, és egyúttal benyomást szerezzenek a bölcsészettudományi kampuszon folyó aktív diákéletről.


Több mint ötszáz diák is megfordult a 10. ELTE FESZT névre keresztelt egyetemi nyílt napon, melyre az ELTE Konfuciusz Intézet is kitelepült. Intézetünkben oktató kínai tanáraink kalligráfiával, hagyományos teaszertartással, valamint különleges távol-keleti harapnivalókkal várták a leendő egyetemi hallgatókat.


Az autentikus kínai ceremónia során nemcsak a hagyományos eszközökkel ismerkedhettek meg a fiatalok, de azok használata is lépésről lépésre bemutatásra került. A teaszertartás végén pedig mindenki megízlelhette a tengeren túlról érkező kínai teát.

A teázás mellett a kalligráfia vonzotta a legtöbb embert kitelepült standunkhoz. Tanárunk örömmel írta le a kíváncsi diákok nevét kínai írásjegyekkel, melyet aztán mindenki hazavihetett emlékbe. A kínai karakterek iránt jobban érdeklődők, pedig maguk is kipróbálhatták milyen ecsettel és tussal alkotni. Az ELTE Konfuciusz Intézet tanára készséggel magyarázta el a lelkes közönségnek az ecset helyes tartását és az kínai karaktereket alkotó vonások írásának megfelelő technikáját.


Az ELTE FESZT egy kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy a fiatalok közelebbről megismerhessék a kínai kultúrát. Reméljük, hogy sokan kedvet kapnak a kínai nyelvtanuláshoz is.KORÁBBI HÍREK