Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Az ELTE Konfuciusz Intézet megtartotta a "Tus és Ecset" című festészeti album bemutatóját

2022. szeptember 29.

Intézetünkben zajló művészeti oktatás igazi sikertörténet, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2017 óta egyre többen csatlakoznak kurzusainkhoz. Az 5 éves munka gyümölcseként pedig kiadásra került egy olyan könyv, melyben Intézetünk alkotóinak munkái találhatóak. Ezúton is gratulálunk minden kedves alkotónak és közreműködőnek!

Az Intézet számára nincs is nagyobb visszacsatolás, mint amikor azt látjuk, hogy olyan magas minőségű alkotások látnak napvilágot, melyek méltó módon kapnak helyet a több mint száz oldalas kiadványunkban.

A Tus és Ecset könyvbemutatóra szeptember 29-én került sor az ELTE impozáns Kodály termében. Az eseményt az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet hallgatóinak koncertje nyitotta meg, ezt követően Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója mondott ünnepi köszöntőt, melyben elmondta, hogy mennyire fontos, hogy ma, az egész világot érintő megváltozott körülmények között a művészetekhez forduljunk, és kiteljesedjünk bennünk. Intézetvezető úr előbbi mondatával egyúttal utalt az esemény nyitókoncertjére is, melyen kínai zenei művek csendültek fel. Továbbá beszédében kiemelte, hogy az ELTE Konfuciusz Intézet egyedülálló abban a tekintetben, hogy itt olyan magas szinten alkotnak a művészeti tanfolyamokon résztvevők, hogy egy hozzá nem értő szem, talán el se tudja dönteni, hogy nem képzett művészek műveit látja a Tus és Ecset albumot lapozgatva.

Igazgató úr gondolatait követően Horváth Janisz, Intézetünk vezető művészeti oktatója beszélt az elmúlt évek tapasztalatairól, arról az inspiráló alkotói tevékenységről, melynek eredményeként megszületett a festészeti album. Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója is kiállt a közönség elé, ő arra hívta fel a figyelmet, hogy a művészeti kurzusok által megismerhetjük egy másik ország kultúráját, és így tanfolyamaink hidat teremtenek Kína és Magyarország között.

A köszöntő beszédek után Prof. Dr. Hamar Imre és Horváth Janisz, kínai festészet oktató ünnepélyes keretek között átadták a tiszteletpéldányokat az alkotóknak.

A könyvátadó után Kristály Ágnes, a Tus és Ecset című könyv szerkesztője és megálmodója beszélgetett Horváth Janisz, kalligráfussal a kiadványról és a kínai művészetről.

Intézetünkben jelenleg heti három jelenléti művészeti kurzus fut. Festészeti kurzusaink kezdő és haladó szinten zajlanak, de népszerű a kalligráfia tanfolyamunk is. A kurzusainkon résztvevő szorgalmas diákok minden reményünk szerint táptalajt nyújtanak a Tus és Ecset című művészeti album folytatásához.

Számokban kifejezve a könyv kiadásáig eltelt 5 munkája:
23 művészeti tanfolyamot indítottunk (ebből 4 kurzust online formában)
15 művészeti kiállítást szerveztünk
2 egész napos festészeti workshopot tartottunk
KORÁBBI HÍREK