Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Júniusban személyes jelenléttel megtartottuk a Közép- és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központ 9. képzését

2022. június 16.

A több napos tréningen 14 országból érkeztek kínai nyelvet oktató tanárok, hogy a továbbképzés során gazdagíthassák nyelvtanári tudásukat. Az idei Közép- és Kelet-Európai Tanárképző Tréning rendhagyó volt abból a szempontból, hogy a 9. képzésen az is részt vehetett, aki nem tudott személyesen Magyarországra utazni, hiszen az előadásokat online is figyelemmel lehetett kísérni, így biztosítva a lehetőséget mindenki számára, aki ezt a különleges távol-keleti nyelvet szeretné oktatni.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


Az ünnepélyes megnyitón Prof. Dr. Hudecz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Chen Kun, a Kínai Népköztársaság Oktatási Tanácsosa, Jing Wei, Nyelvoktatási és Együttműködési Központ elnöke, Dr. Ye Qiuyue, a Közép- és Kelet-Európai Regionális Központ oktatási igazgatója, Dr. Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója, és Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet magyar igazgatója mondott köszöntőbeszédet.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


Ezt követően az ELTE zenei tanszékének kínai vendéghallgatói adtak koncertet. Az előadók Bartók Béla, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán klasszikusain túl egy kínai népdalt is előadtak a hallgatóság legnagyobb örömére, felkészítő tanáruk Hercz-Dorman Aliz volt.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


A tréningen 14 ország vett részt: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna és Magyarország. Az online csatlakozókkal együtt közel nyolcvanan vettek részt a programon, melyben képzett előadók interaktív előadások keretein belül mutatták be a legújabb nyelvtanítási módszereket.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


Igazi örömhír, hogy az esemény részeként 2022. június 18-án megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete is, mely egy újabb mérföldkő az ELTE Konfuciusz Intézet tanárképző törekvéseiben.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


Az esemény a képzést igazoló oklevelek átadásával és közös vacsorával zárult, melyen a résztvevők megoszthatták szakmai tapasztalataikat, illetve betekintést nyerhettek az eltérő országból származó tanár társaik kultúrájába.

Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Kínai Nyelvtanárok Egyesülete


A Közép- és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központ 2014 óta működik, és továbbképzést szervez a régió országaiban oktató kínainyelv-tanároknak. A Közép- és Kelet-Európai Regionális Tanárképző Központ nemcsak a régióban egyedülálló: ez a Nyelvoktatási és Együttműködési Központ egyetlen, Kínán kívül elismert kínai tanárképző központja, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogat.


A fotókat Macgill Szonja készítette.


KORÁBBI HÍREK