Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Két év után ismét megrendezésre került a Városligeti Gyereknap

2022. május 29.

Az ELTE Konfuciusz Intézet is kitelepült május utolsó vasárnapján Budapest második legnagyobb közparkjába, hogy változatos kínai kulturális programokat kínáljon az eseményre látogató családok számára.

2022. május 29-én gyermeknap alkalmából az ELTE Konfuciusz Intézet is standot állított fel a Budapest egyik legkedveltebb zöld területén a városligeti napozó réten. A rendezvényen Kína egyedülálló kultúráját és művészetét ismerhették meg a hozzánk ellátogató gyermekek és felnőttek.

Gyermeknapi programok a Városligetben, az ELTE Konfuciusz Intézet sátrában


Az eseményen sok gyermek nyerhetett betekintést az autentikus kínai kultúrába, például megismerkedhetett a kalligrafiával, vagy megtanulhatta használni a kínai evőpálcikákat, sőt többen akár egy órát is eltöltöttek nálunk azért, hogy kipróbálják a népszerű kínai sakk-játékot. Az Intézet tanárainak végül a legkülönbözőbb korosztályból akadtak sakk-kihívói.

Gyermeknapi programok a Városligetben, az ELTE Konfuciusz Intézet sátrában


Az egyik legnépszerűbb programunk a kínai csomózás volt, azaz, hogy miként lehet a színes szaténzsinórokkal alkotásokat készíteni, így nem egy karkötő készült el saját részre vagy ajándékként. A kreatív tevékenység közben pedig Intézetünk csomózó kurzusának vezetője, Vreczó Bernadett folyamatosan avatta be a közönséget a kínai csomózás történetébe, illetve a klasszikus kínai csomók szimbolikáját is többen figyelmesen hallgatták.

Gyermeknapi programok a Városligetben, az ELTE Konfuciusz Intézet sátrában


Az eseményen jelen volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki sátrunkhoz látogatva, arra volt kíváncsi, hogy évente hányan tanulnak kínaiul az Intézetünkben, továbbá bővebben értekeztünk arról is, hogy az ELTE Konfuciusz Intézet milyen programokkal igyekszik a magyar emberekhez közelebb hozni a kínai kultúrát.


Írta: Wang Lu, Gájász Enikő

Hozzájárult: Wang Lu, Mou Zehong, Wang Weiqi, Wang Lu, Mou Zehong , Wang Weiqi
Közreműködött: ELTE Konfuciusz Intézet


KORÁBBI HÍREK