Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Megtartottuk az idei év első YCT vizsgáit!

2021. május 15.

2021.05.15. fontos nap volt intézetünk számára, mivel ezen a napon a koronavírus járvány kirobbanása óta először tartottunk újra YCT vizsgákat. A járvány az oktatást és a vizsgáztatás is nagymértékben érintette, hiszen kezdete óta többnyire online oktatás folyt a különböző iskolákban, egyetemeken és egyéb intézményékben. Ebből adódóan a vizsgáztatást sem lehetett mindig személyes jelenléttel megoldani, és bár ez kétség kívül rámutatott arra, hogy az online vizsgáztatás sem lehetetlen, sőt, akár otthonról is megoldható, azért az is kiderült, hogy mégsem lehet teljes mértékben helyettesíteni a személyes jelenléttel megtartott vizsgákat az online vizsgákkal.


Május 15-én a Magyar - Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban került sor az iskolával közösen szervezett YCT vizsgákra. Írásban 41-en, míg szóban 15-en vizsgáztak, így összesen 56 diák vett részt a YCT-n. Minden kis vizsgázó


A YCT vizsgákat kifejezetten a gyermekek számára fejlesztették ki, hogy ők is visszaigazolást kaphassanak tudásukról. Ennek a vizsgának jelenleg 4 írásbeli (YCT 1-4), és 2 szóbeli (YCT kezdő és YCT haladó) szintje van. A jelenlegi szintek az A1-től B1-ig terjedő szinteket fedik le. A YCT 1-3 írásbeli a hallott és az olvasott szöveg értését, míg a YCT 4 a hallott és az olvasott szöveg értése mellett a kínai karakterek írásának képességét is vizsgálja. Várhatóan 2021-ben kerül bevezetésre a YCT 5-ös és YCT 6-os szintű vizsga. A YCT vizsga részleteiről a legfrissebb információk itt találhatók.

Minden vizsgázónknak köszönjük a részvételt, és kívánjuk, hogy sikeres legyen a YCT-jük!


KORÁBBI HÍREK