Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

A „Kína a képzeletemen túl” művészeti pályázat díjátadója

2020. március 03.

2020. március 3-án került megrendezésre a „Kína a képzeletemen túl” művészeti pályázat ünnepélyes díjátadója az ELTE ÁJK Aula Magna dísztermében. A Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Közép-kelet-európai Képviseleti Irodája és az ELTE Konfuciusz Intézet a tavalyi évben hirdette meg művészeti pályázatát a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából. Pályázatunkra olyan tetszőleges technikával készített alkotásokat vártunk, amelyek a két nép kulturális és turisztikai kapcsolataira reflektálnak. A 49 alkotótól beérkezett közel 100 pályamunkából 31 kép került kiválasztásra. A szakmai zsűrizést dr. Mecsi Beatrix, művészettörténész és Horváth János Janisz, kalligráfus végezte.

A pályázat ünnepélyes díjátadóján Prof. Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézet igazgatója, az ELTE Nemzetközi Ügyekért felelős rektorhelyettese és a Távol-keleti Intézet igazgatója üdvözölte a meghívottakat, a közönség szórakoztatásáról pedig a Marcato vonósnégyes és Ding Hui Jin guzhengművész gondoskodtak. Előadásukban a pályázat tematikájának megfelelően magyar és kínai művek csendülnek fel. A Képviseleti Iroda és a Konfuciusz Intézet által felajánlott díjakat és elismerő okleveleket Prof. Dr. Hamar Imre és Dr. Li Denggui, a Konfuciusz Intézet kínai igazgatója adta át a kitüntetetteknek.

A zsűri döntése alapján a pályázat fődíját, a Képviseleti Iroda által felajánlott kínai utat, Vékony Edit kapta Az Erő amely összeköt bennünket téren és időn keresztül című ékszerzománc képéért. Az első helyezett Szügyi Gábor lett a Jóra fordító gép című alkotásáért, a második helyezést Pató Károly kapta a Nyugati utazáshoz készített rézkarc sorozatáért. A harmadik, megosztott díjat Király Mandi Huashan című képe, illetve Hamerli Judit A hal nem tud víz nélkül lenni című alkotása kapta.

A díjazott 20 alkotó egy-egy munkáját az ünnepség ideje alatt is megtekinthették az érdeklődők, a teljes 31 képből álló anyagból pedig a későbbiekben egy hosszabb kiállítás fog nyílni a Byart Galériában.

A díjnyertes alkotások az intézetünk honlapján is megtekinthetők.KORÁBBI HÍREK