Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

BFSU Kínai nyelvi tábor Pekingben

2019. július 23.

Az idén nyáron megrendezésre került kínai nyelvi táborban 26 diák fedezhette fel a kínai kultúra és nyelv varázslatos világát a BFSU szervezésében. Az ELTE Konfuciusz Intézet által delegált középiskolás fiatalokra és kísérő tanáraikra számos izgalmas program várt, a kínai nyelvórák mellett játékos vetélkedőkkel, kalligráfiai kurzussal és kirándulásokkal töltötték idejüket. A vetélkedők során két díjat is sikerült elhozniuk a magyar diákoknak.

A császári palotához tett séta, a Tiltott város lélegzetelállító látványa és a Tian’anmen tér felejthetetlen emlék marad számukra, ahogy a Pekingi Operaházba tett látogatás is. Itt két előadás megtekintése után betekintést is nyerhettek a kínai mozdulatokról, előadásmódról a művészek segítségével a diákok. A kínai hétköznapokkal autentikus környezetben sikerült megismerkedniük kicsit közelebbről is; félnapot tölthetett 1-1 diák egy kínai családdal, akiktől főzni tanultak, közösen bevásároltak vagy éppen kirándultak egyet.

A Közép- és Kelet-Európai Konfuciusz Intézetek nyári táborának hivatalos megnyitóján egyik diákunk, Tóth Marci kínaiul szavalta el Petőfi Sándor: Szabadság, szerelem című versét a program részeként. A várva várt Culture Corner programon az általunk felállított magyar stand nyerte el az első díjat, a legnagyobb sikert a gyulai kolbász és az Erős Pista aratta. Csapatunknak a kínai táncesten lehetősége volt előadni egy magyar tánckoreográfiát, az Ördög útja című zenére.

A programból természetesen nem maradhatott ki a Kínai Nagy Fal megtekintése és megmászása sem, és lehetőségük volt a diákoknak és kísérő tanáraiknak ellátogatni Hanbanba, a Konfuciusz Intézetek Központjába is, ahol egy, a kínai hagyományokról szóló kiállítást járták végig. Az egyetem táborzáró ceremóniáján posztereket terveztek a fiatalok és az itthon elkészített zászlórudak is méltó helyre kerültek. Igazán nagy élmény volt ilyen eredeti és inspiráló környezetben, ilyen kedves vendéglátással a nyelvtanulás mindannyiuk számára és egy újabb mérföldkő tanulmányaik felé.KORÁBBI HÍREK