Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 11.00 - 18.30, P: 11.00 - 16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Turisztikai promóciós konferencia és fotókiállítás

2019. március 11.

Az ELTE Konfuciusz Intézet “Elbűvölő Peking” címmel fényképkiállítást rendezett 2019. március 12-én. A Peking Város Kulturális és Turisztikai Hivatala által támogatott programon Peking hét világörökségi helyszínéről (a Tiltott Városról, a Nagy Falról, az Ég templomáról, a Nyári Palotáról, a Ming-sírokról, a Peking-Hangcsou Nagy Csatornáról és a Zhoukoudian romokról) készített fotókat mutattak be az érdeklődőknek. A 40 fényképen nemcsak az ősi, császárkorból maradt műemlékek elevenedtek meg, hanem bemutatásra került Kína modern, nemzetközi arculata is, így pl. láthattunk képeket a pekingi olimpia emblematikus épületeiről is.


Az “Egy Övezet, Egy Út” program keretében megvalósuló kiállítást Shi Anping, Peking Város Kulturális és Turisztikai Hivatalának igazgatója nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a dinamikusan fejlődő kínai-magyar kapcsolatokban a turizmus és kultúra jelentőségét. A hivatalvezetőt Dr. Li Qikeng, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazdatója fogadta, majd a megnyitót követően tanárainkkal közösem megtekintették az Intézményt.A kiállítás képei továbbra is megtekinthetőek az ELTE BTF F épületének első és félemeletén.

A program a 2019. március 11-én Budapesten megrendezésre kerülő “Elbűvölő Peking” turisztikai promóciós konferencia részeként valósult meg, amelyen a kínai és magyar felek a turisztikai és kulturális kapcsolatok lehetőségeiről tárgyaltak.KORÁBBI HÍREK