Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Wen Jiabao kínai miniszterelnök látogatása a Konfuciusz Intézetben

2011. június 24.

24 év után látogatott újra Magyarországra kínai miniszterelnök

Wen Jiabao első útja hozzánk, az ELTE Konfuciusz Intézetbe vezetett...

Wen Jiabao

Wen Jiabao miniszterelnök úr 2011. június 24-én, pénteken délután érkezett meg az ELTE-re.
A Gólyavár előtt az ELTE Néptáncegyüttese fogadta hamisítatlan magyar virtussal, a hangulatot pedig a Magyar Chan Wu Szövetség oroszlántáncosai csak még inkább fokozták. A Mária Terézia-terembe vezető lépcsősort lelkes magyar és kínai fiatalok sokasága töltötte meg, akik magyar és kínai zászlókat lengetve üdvözölték a Miniszterelnök urat.


Wen Jiabao

A megnyitó beszédet Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora mondta. Az ELTE Konfuciusz Intézet, az ELTE Távol-keleti Intézet és a Magyar Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai illetve a Chan Wu Szövetség tagjai rövid műsort adtak elő a mindig mosolygó, jókedvű Miniszterelnöknek.


Wen Jiabao

Az ELTE Zenei Tanszékének Énekkara a Liszt Ferenc jubileumi év kapcsán a zeneszerző Ave Mariáját adta elő. Színpadra léptek a Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai is, akik zenével és versekkel szórakoztatták a Miniszterelnököt.

A Chan Wu Szövetség kung fu és taiji bemutatóját követően Dunai Ádám, az Intézet hallgatója lépett színpadra a Szabadság, szerelem című Petőfi Sándor verssel, melyet magyar és kínai nyelven is előadott a közönségnek. A verset dal követte, Palásti Lajos az ELTE Kínai szakos hallgatója énekelte el a Soha sem nyugvó napsugarak a puszta felett című popslágert, melyet Veér Csongor Prima Junior díjas hegedűművész kísért.


Wen Jiabao

...és Te mit kérdeznél Kína miniszterelnökétől?

Az összejövetel második részében a Miniszterelnök szólt a kínai-magyar kapcsolatok dinamikus fejlődéséről, kiemelte a Konfuciusz Intézet eredményes munkáját, a nemrég Budapesten tartott európai értekezlet eredményességét.
Módot nyújtott a jelenlévő diákoknak, hogy kérdéseket intézzenek hozzá, melyekre jó kedéllyel, baráti hangvétellel válaszolt.
Végezetül nagy értékű könyvadományról szóló oklevelet nyújtott át Hamar Imrének, a Konfuciusz Intézet igazgatójának, majd pedig egy közös fotó készült a Miniszterelnökkel és a fellépő diákokkal.


Wen Jiabao ajándéka az ELTE Konfuciusz Intézetnek

Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon
Wen Jiabao kínai miniszterelnök Magyarországon


ELTE Konfuciusz Intézet - logókKORÁBBI HÍREK